Μεσοθεραπεία Κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα είναι η εναπόθεση μορίων λίπους και ύδατος στην οριακή επιφάνεια μεταξύ του δέρματος και του υποδόριου ιστού. Το δέρμα χάνει την αρχική του μορφή και παρουσιάζονται λειτουργικές διαταραχές, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται η λεγόμενη «όψη φλοιού πορτοκαλιού».

Στην Athens North Clinic αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της κυτταρίτιδας με ενέσιμη μεσοθεραπεία ή ενέσιμη μεσοθεραπεία σε συνδυασμό με μασάζ ραδιοσυχνοτήτων και cavitation. Η τεχνική της ενέσιμης μεσοθεραπείας εφαρμόζεται στο σώμα, κυρίως στους μηρούς και στα ψωμάκια αλλά και στην περιοχή της κοιλιάς, με σκοπό όμως την εξάλειψη της κυτταρίτιδας από την δεύτερη κιόλας συνεδρία.

Ποια είναι η διαδικασία;

Πρόκειται για μια απλή διαδικασία κατά την οποία εγχύουμε ειδικές ουσίες στο κατάλληλο βάθος (ενδοδερμικά) με τη βοήθεια πολύ μικρών βελονών. Χρησιμοποιώντας τη μεσοθεραπεία δημιουργούμε μικρά κανάλια στην επιδερμίδα μέσω των οποίων μπορούν με ευκολία να διεισδύσουν οι δραστικές ουσίες και να φτάσουν ως το χόριο.

Ποιες είναι οι ουσίες που χρησιμοποιούνται;

Οι ουσίες που χορηγούνται στην ενέσιμη μεσοθεραπεία είναι πολλές. Κάποιες από τις ουσίες είναι η καφεΐνη, η φωσφατιδυλοχολίνη, το οργανικό πυρίτιο, η καρνιτίνη κ.α. Ανάλογα με την περίπτωση επιλέγονται από τον πλαστικό χειρουργό τα κατάλληλα θεραπευτικά πρωτόκολλα. Τα κοκτέιλ ουσιών (καφεΐνη, DMAE, καρνιτίνη, εκχύλισμα αγκινάρας, φωσφατιδυλοχολίνη, Ι-καρνιτίνη, μελίλωτος κ.α.) είναι ουσίες που έχει αποδειχτεί ότι συνδυαστικά συμβάλλουν στην μείωση της ανεπιθύμητης κυτταρίτιδας, προκαλούν συρρίκνωση των λιποκυττάρων και αποδέσμευση των λιπαρών οξέων τα οποία αποβάλλονται μέσω της μεταβολικής οδού.

Είναι επώδυνη η διαδικασία;

Με την εφαρμογή πάγου 15 λεπτά πριν την έγχυση, η θεραπεία δεν έχει πόνους και χαρακτηρίζεται ανεκτή.

Υπάρχουν επιπλοκές;

Πιθανή αντένδειξη της θεραπείας είναι οι εκχυμώσεις (μελανιές) που οφείλονται στην βελόνα. Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά από την μεσοθεραπεία οι εκχυμώσεις υποχωρούν.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η θεραπεία;

Χρειάζονται από 5 έως 8 συνεδρίες ανάλογα με την περίπτωση για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, και με μεσοδιάστημα 10 με 15 ημερών μεταξύ των εγχύσεων.

Επικοινωνήστε μαζί μας

    Συναινώ στη χρησιμοποίηση των στοιχείων που καταχωρώ στη φόρμα παραπάνω για την απάντηση του τρέχοντος αιτήματός.

    Διεύθυνση

    • Θεοτοκοπούλου 4, Μαρούσι, 15125 * Προσφέρεται δωρεάν χώρος στάθμευσης για τους επισκέπτες.
    • info@odontiatrikoathinon.gr
    • (+30) 210 6813330-350