Ενδοδοντία

Η ενδοδοντία ασχολείται με την αντιμετώπιση και θεραπεία των προβλημάτων που πηγάζουν από τον πολφό (νεύρο) του δοντιού. Όταν ένα δόντι έχει βαθιά τερηδόνα ή κάταγμα, μπορεί να δημιουργηθεί μόλυνση στο εσωτερικό του λόγω της εισόδου των μικροβίων κι έτσι δημιουργείται η ανάγκη για ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση). Αν το δόντι μείνει αθεράπευτο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δημιουργηθεί έντονος κι ανυπόφορος πόνος ή και πρήξιμο (απόστημα).

Στο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ η ενδοδοντική θεραπεία δεν πονάει καθώς τελείται κάτω από τοπική αναισθησία και για την ολοκλήρωσή της απαιτούνται από 1-3 συνεδρίες με την χρήση μικροσκοπίου και laser, ανάλογα με την περίπτωση. Ο στόχος της ενδοδοντικής θεραπείας είναι η εξάλειψη του μικροβιακού παράγοντα από το εσωτερικό του δοντιού με την χρήση μικροεργαλείων και αντιμικροβιακών υγρών. Η ερμητική έμφραξη της πολφικής κοιλότητας θωρακίζει το δόντι ώστε να μην επιτραπεί μελλοντικά η επανείσοδος των μικροβίων. Με αυτόν τον τρόπο, το δόντι παραμένει υγιές και λειτουργικό στο στόμα.

Οδηγίες κατά τη διάρκεια της ενδοδοντικής θεραπείας (απονεύρωση):

  1. Στοματοπλύσεις με χλιαρό προς ζεστό αλατόνετο στην περιοχή που ενοχλεί (διαλύστε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα ποτήρι νερό).
  2. Επί πόνου μπορείτε να χρησιμοποιείτε παυσίπονα. Είναι πιθανό κατά τη διάρκεια της θεραπείας ή κι αμέσως μετά απ’ αυτή για λίγες μέρες να υπάρξει ενόχληση ή πόνος. Για τη δοσολογία συμβουλευτείτε μας τηλεφωνικά.
  3. Εάν σας έχουμε συνταγογραφήσει αντιβιοτικά θα πρέπει να τα λάβετε σύμφωνα με τις οδηγίες και το χρονικό διάστημα που σας έχουμε υποδείξει. Μην διακόψετε την φαρμακευτική αγωγή ακόμη κι αν δεν έχετε συμπτώματα. Διακόψτε αμέσως κάθε φάρμακο σε περίπτωση που έχετε κάποια αντίδραση ή αλλεργία.
  4. Στα δόντια στα οποία βρίσκεται σε εξέλιξη η θεραπεία, τοποθετείται ένα προσωρινό σφράγισμα. Από την ώρα της τοποθέτησης του καλό είναι να μη φάτε για 2 ώρες.
  5. Υπάρχει περίπτωση το σφράγισμα να φύγει είτε ολικώς είτε μερικώς. Εάν απομακρυνθεί ολόκληρη η έμφραξη θα πρέπει να προσέλθετε έγκαιρα γι’ αποκατάσταση.
  6. Γενικά κατά τη διάρκεια της απονεύρωσης και μέχρι τη τελική προσθετική αποκατάσταση  του δοντιού, καλό είναι να προσπαθείτε να μασάτε από την αντίθετη περιοχή του στόματος, προς αποφυγή κατάγματος. 
  7. Για οποιαδήποτε άλλη απορία ή κάποιο σύμπτωμα που δεν περιγράφεται παραπάνω, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. 

Επικοινωνήστε μαζί μας

    Συναινώ στη χρησιμοποίηση των στοιχείων που καταχωρώ στη φόρμα παραπάνω για την απάντηση του τρέχοντος αιτήματός.

    Διεύθυνση

    • Θεοτοκοπούλου 4, Μαρούσι, 15125 * Προσφέρεται δωρεάν χώρος στάθμευσης για τους επισκέπτες.
    • info@odontiatrikoathinon.gr
    • (+30) 210 6813330
      (+30) 210 6813350
    Καλέστε μας!