Αποτελούν μια καινοτόμο και ασφαλή μέθοδο που μειώνει τη χαλάρωση του προσώπου σχηματίζοντας ένα υποστηρικτικό πλέγμα που ανορθώνει και υποστηρίζει τους ιστούς. Αντίστοιχη δράση επιτυγχάνεται και στο σώμα.

Είναι κατασκευασμένα από PDO (Polydioxanone).
Ακολουθούν αυστηρά τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας (CE) και είναι 100% βιοδιασπώμενα.

Στο πρόσωπο τα νήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο οβάλ και τις παρειές μόνα τους ή σε συνδυασμό με νημάτα ανόρθωσης.

Χρησιμοποιούνται λεπτές, ειδικές βελόνες που φέρουν το νήμα στο εσωτερικό τους.Με την απλή εισαγωγή της βελόνας στο δέρμα και την αφαίρεσή της, το εσωτερικό νήμα μένει στη θέση που έχει προκαθοριστεί.

Το πρόσωπο αποκτά νεανική όψη ενώ η επιδερμίδα φαίνεται πιο σφριγηλή.
Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει πως μετά την εισαγωγή των νημάτων, ο οργανισμός αρχίζει να παράγει κολλαγόνο, ελαστίνη και υαλουρονικό οξύ γύρω από αυτό.

Η όλη διαδικασία διαρκεί 30-40 λεπτά και η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση.Τα αποτελέσματα είναι ορατά αμέσως χάρη στη μηχανική των νημάτων, ωστόσο βελτιώνονται ακόμα περισσότερο μέρα με την μέρα, σε διάστημα 3 μηνών.

Το υλικό εξαφανίζεται σε 8-10 μήνες και αποκαθίσταται από ίνες κολλαγόνου σε συγκεκριμένη διάταξη.Το αποτέλεσμα διαρκεί 12-18 μήνες χάρη στο φαινόμενο της κολλαγονογέννεσης, που είναι υπεύθυνη για την σύσφιξη και ανάπλαση της επιδερμίδας.

Οδηγίες μετά την εφαρμογή νημάτων

Την ημέρα της θεραπείας, απαγορεύονται όλες οι ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν επιδείνωση της φλεγμονής όπως σάουνα, ζεστό λουτρό, κατανάλωση αλκοόλ.

 1. Παγοκυψέλες ή ρολό πάγου θα πρέπει να εφαρμόζεται στην περιοχή της θεραπείας για περίπου 20 λεπτά για την αποφυγή οιδήματος ή μωλώπων καθώς και 5 φορές τη μέρα για τις επόμενες 3-4 ημέρες
 2. Εφαρμόστε αντιβιοτική κρέμα (Bactroban) με καθαρά χέρια στα σημεία εισόδου των νημάτων για τις πρώτες 48 ώρες.
 3. Περιορίστε όσο μπορείτε τις κινήσεις του προσώπου για 24 ώρες, μην κάνετε υπερβολικούς μορφασμούς.
 4. Μην χρησιμοποιείτε make up για 48 ώρες
 5. Στεγνώνετε το πρόσωπο μετά το πλύσιμο ταμποναριστά και όχι με τρίψιμο.
 6. Ο πόνος, αν υπάρχει, μπορεί να αντιμετωπιστεί με αγωγή από το στόμα (παρακεταμόλη). Η ιβουπροφαίνη και όλα τα ΜΣΑΦ αποφεύγονται για τις επόμενες 2 εβδομάδες για τον περιορισμό των εκχυμώσεων, αλλά και γιατί για τη θεραπεία είναι επιθυμητή μια φυσιολογική φλεγμονώδης φάση προκειμένου να επιτευχθούν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
 7. Προτείνεται η ανύψωση της κεφαλής στον ύπνο κατά την πρώτη μέρα για τη μείωση του οιδήματος (αν η θεραπεία αφορά στο πρόσωπο).
 8. Μην ασκείτε καμία πίεση προς τα κάτω στο πρόσωπο (παρειές)
 9. Για τουλάχιστον 24 ώρες συνιστάται περιορισμός των έντονων δραστηριοτήτων.  Η επιστροφή στις φυσιολογικές δραστηριότητες  μπορεί να γίνει μετά από 2 ~3 ημέρες.

Επικοινωνήστε μαζί μας

  Συναινώ στη χρησιμοποίηση των στοιχείων που καταχωρώ στη φόρμα παραπάνω για την απάντηση του τρέχοντος αιτήματός.

  Διεύθυνση

  • Θεοτοκοπούλου 4, Μαρούσι, 15125 * Προσφέρεται δωρεάν χώρος στάθμευσης για τους επισκέπτες.
  • info@odontiatrikoathinon.gr
  • (+30) 210 6813330-350