Παιδοδοντία

Στο Οδοντιατρικό Αθηνών γνωρίζουμε πόσο δύσκολη είναι η επίσκεψη του παιδιού στον οδοντίατρο και μεριμνούμε για να την κάνουμε ευχάριστη και φιλική σαν παιχνίδι!

Η παιδοδοντία είναι η γνωριμία και η εξοικείωση του παιδιού με τον οδοντίατρο και το οδοντιατρικό περιβάλλον, ώστε να δημιουργηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης που θα συμβάλλει στην διατήρηση της υγείας των δοντιών από την παιδική μέχρι και την ενήλικη ζωή του. Το παιδί μαθαίνει και ενημερώνετε σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για να νιώσει οικεία και άνετα ώστε η επίσκεψη στον οδοντίατρο να μην είναι άγχος για τους γονείς.

Στο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ πιστεύουμε ότι η σωστή ενημέρωση των γονέων και η διδασκαλία της στοματικής υγιεινής βοηθά τόσο τους γονείς και το παιδί να αποκτήσει από νωρίς συνήθειες καθαρά και υγιή δόντια. Η υγεία των νεογιλών δοντιών, τα πρώτα δόντια που αποκτά το παιδί, είναι πολύ σημαντική για την ορθή μάσηση, φώνηση, αποφυγή της δυσάρεστης εμπειρίας του πόνου αλλά και την υγεία των μόνιμων δοντιών που θα αποκτήσει το παιδί από στην ηλικία των 8 έως 12 ετών.

Ένα ραντεβού με την παιδοδοντίατρο στην κλινικής μας περιλαμβάνει ανάλογα με τις ανάγκες των δοντιών:

 • λεπτομερή στοματικό και οδοντικό έλεγχο.
 • φθορίωση όπου τοποθετείται φθόριο σε μορφή gel ή βερνικιού στα δόντια κι έχει ως στόχο να τα κάνει ανθεκτικότερα στην προσβολή από τερηδόνα.
 • αποτρύγωση (καθαρισμός) που έχει ως στόχο την απομάκρυνση της οδοντικής μικροβιακής πλάκας και τρυγίας.
 • τοποθέτηση προληπτικών εμφράξεων οπών και σχισμών (sealants) που πραγματοποιείται χωρίς να τροχιστούν τα δόντια κι έχει ως στόχο την αποφυγή τερηδονισμού των μασητικών επιφανειών των οπίσθιων δοντιών.

Επικοινωνήστε μαζί μας

  Συναινώ στη χρησιμοποίηση των στοιχείων που καταχωρώ στη φόρμα παραπάνω για την απάντηση του τρέχοντος αιτήματός.

  Διεύθυνση

  • Θεοτοκοπούλου 4, Μαρούσι, 15125 * Προσφέρεται δωρεάν χώρος στάθμευσης για τους επισκέπτες.
  • info@odontiatrikoathinon.gr
  • (+30) 210 6813330
   (+30) 210 6813350
  Καλέστε μας!