Laser Αποτρίχωση Alexandrite

Δώστε οριστική λύση στην ανεπιθύμητη τριχοφυΐα!

Πως γίνεται η αποτρίχωση με laser Alexandrite;

Η αποτρίχωση με laser Alexandrite, επιτυγχάνεται μέσω της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης. Με πιο απλά λόγια εστιασμένη δέσμη φωτός η οποία εξέρχεται από το σύστημα laser, στοχεύει μόνο τον θύλακα της τρίχας, καταστρέφοντας τα αναγεννητικά κύτταρα της, με αποτέλεσμα η τρίχα να μην μπορεί να αναπτυχθεί και το δέρμα μένει λείο και απαλό.

Ποιο laser αποτρίχωσης πρέπει να επιλέξω;

Το laser Alexandrite του οίκου Candela  είναι το πιο ασφαλές και αποτελεσματικότερο, πλέον ανώδυνο και με μοναδικό τρόπο δράσης laser, που εξαχνώνει τον τριχικό θύλακα και εξαφανίζει άμεσα την τρίχα.

Στην ιατρική κλινική Athens North Clinic διαθέτουμε το τελευταίας τεχνολογίας laser Alexandrite, GentleLase Pro® του οίκου Candela, που αποτελεί την εξέλιξη στην laser αποτρίχωση. Η ανανεωμένη έκδοση του ασφαλέστερου και αποτελεσματικότερου συστήματος laser Αλεξανδρίτη, το καθιστά ακόμη πιo ταχύτερο, αποδοτικότερο και κυρίως ανώδυνο.

Οι βελτιωμένες δυνατότητες του GentleLase Pro®, το καθιστούν ασφαλή για όλους τους τύπους δέρματος.

Είναι ανώδυνη μέθοδος η αποτρίχωση με laser;

Η πλειοψηφία των περιστατικών στην Athens North Clinic δεν αισθάνονται πόνο, αλλά περιγράφουν μια αίσθηση ελαφριών τσιμπημάτων στο δέρμα απόλυτα ανεκτή. Δεν απαιτείται τοπική αναισθησία, παρά μόνο όταν το απαιτεί το περιστατικό, ιδιαίτερα στις ευαίσθητες περιοχές.

Θα έχω τρίχες μετά τη συνεδρία;

Οι τρίχες πέφτουν αμέσως μετά τη συνεδρία αποτρίχωσης με το laser Alexandrite GentleLase Pro® του οίκου Candela, και το δέρμα παραμένει καθαρό μέχρι την επόμενη συνεδρία.

Είναι κατάλληλη μέθοδος για όλες τις περιοχές;

Η αποτρίχωση με laser Alexandrite GentleLase Pro® εφαρμόζεται στα εξής σημεία: πρόσωπο (άνω χείλος, φρύδια, πηγούνι, ζυγωματικά, παρειές, φαβορίτες, αυτιά), αυχένα, χέρια, μασχάλες, στήθος, πλάτη, μέση, κοιλιά, γλουτούς, μπικίνι (απλό ή brazilian), πόδια (γάμπες, μηρούς).

Πόσες συνεδρίες χρειάζομαι και κάθε πότε πρέπει να τις κάνω;

Οι συνεδρίες ποικίλλουν ανάλογα με την περιοχή και το άτομο. Συνήθως οι συνεδρίες επαναλαμβάνονται κάθε 1,5 μήνα.

Έχει δράση η αποτρίχωση laser Alexandrite πάνω στο χνούδι;

Η απάντηση είναι ναι, εφόσον όμως αυτό έχει χρώμα.

Έχει δράση η αποτρίχωση laser Alexandrite στις λευκές τρίχες;

Κανένα σύστημα laser δεν δρα πάνω στις αποχρωματισμένες (λευκές) τρίχες.

Υπάρχουν ανεπιθύμητες ενέργειες;

Ανεπιθύμητες ενέργειες δεν υπάρχουν με το laser Alexandrite GentleLase Pro® του οίκου Candela, παρά μόνο ένα παροδικό ερύθημα και περιθυλακικό οίδημα που υποχωρεί λίγo μετά τη θεραπεία.

Πρέπει να κάνω κάποια προετοιμασία πριν το laser;

Για τις περιοχές του σώματος (πόδια, bikini, μασχάλες, χέρια, στήθος, πλάτη) στις πρώτες συνεδρίες, συστήνουμε οι περιοχές που θα γίνει η εφαρμογή του laser να έχει ξυριστεί καλά την ίδια μέρα ή την προηγούμενη. Για την περιοχή του προσώπου δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία.

Από ποια ηλικία μπορώ να αρχίσω την αποτρίχωση με laser;

Το laser αποτρίχωσης GentleLase Pro® μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις ηλικίες. Συστήνουμε ωστόσο να ξεκινά η θεραπεία μετά την ηλικία των 16 ετών, όπου και η τριχοφυΐα έχει ολοκληρωθεί, ώστε να αποφευχθούν επιπλέον συνεδρίες. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν έφηβες που έχουν αρκετή τριχοφυΐα στο πρόσωπο και χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση. Σε αυτά τα περιστατικά ξεκινάμε την αποτρίχωση νωρίτερα, για να αποφύγουμε την εξάπλωση της τριχοφυΐας αλλά και να ενθαρρύνουμε ψυχολογικά την ευαίσθητη αυτή ηλικία.

Τι πρέπει να προσέξω μετά τη συνεδρία εφαρμογής του laser;

 1. Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο για τουλάχιστον 5 ημέρες.
 2. Αποφύγετε ρητά τη χρήση προϊόντων τεχνητού μαυρίσματος (cream, spray, self tanning) για 4 εβδομάδες.

Σημαντικός κανόνας για κάθε θεραπεία laser αποτρίχωσης.

Απαγορεύεται η εφαρμογή laser σε δέρμα που είναι μαυρισμένο από ηλιοθεραπεία ή από solarium. Κανένα μηχάνημα δεν ενδείκνυται για χρήση. Αποφύγετε παραπλανητικές διαφημίσεις που μπορεί να σας προκαλέσουν χρόνια δερματικά προβλήματα από λάθος εφαρμογή.

Οδηγίες για σωστή προετοιμασία πριν από την εφαρμογή laser αποτρίχωσης.

Δεν πρέπει να προηγείται καμία αποτριχωτική μέθοδος για χρονικό διάστημα ενός μηνός πριν την εφαρμογή του laser. Αν χρησιμοποιηθεί κερί ή silkepil πριν την εφαρμογή του laser, αφαιρείται ο θύλακα της τρίχας, οπότε το laser δεν μπορεί να πετύχει αποτελεσματική καταστροφή της τρίχας. Για τον ίδιο λόγο δεν επιτρέπεται η χρήση κεριού καθ’ όλη τη διάρκεια που βρισκόμαστε σε θεραπεία αποτρίχωσης με laser (στο ενδιάμεσο των εφαρμογών μπορούμε να χρησιμοποιούμε ξυράφι αν αυτό είναι απαραίτητο).

Επίσης, η περιοχή που πρόκειται να αποτριχωθεί θα πρέπει να έχει ξυριστεί 2-3 ημέρες πριν την εφαρμογή του laser. Έτσι, θα αξιοποιηθεί πλήρως η ενέργεια του laser εκεί ακριβώς που πρέπει (δηλαδή στη ρίζα της τρίχας) και όχι στο στέλεχος της (το τμήμα της τρίχας που εξέχει από το δέρμα).

Ως συμπέρασμα, πρέπει να ξυρίζουμε την περιοχή 2 ημέρες πριν την κάθε εφαρμογή, και να αποφεύγουμε για όλη την διάρκεια της θεραπείας με laser, μεθόδους αποτρίχωσης που ξεριζώνουν τον θύλακα της τρίχας.

Οδηγίες για μετά την εφαρμογή laser αποτρίχωσης.

Θα πρέπει να αποφευχθεί η έκθεση στον ήλιο καθώς και το solarium κατά τη διάρκεια της θεραπείας, και κυρίως αμέσως μετά την εφαρμογή και για 48 ώρες μετά. Σε κάθε περίπτωση η συνεχής χρήση αντιηλιακού με δείκτη προστασίας 50 σε πρόσωπο και σώμα, επιβάλλεται κατά την έκθεση στον ήλιο μετά από τις συνεδρίες.

Αμέσως μετά την εφαρμογή laser αποτρίχωσης, εφαρμόζουμε μια ενυδατική καταπραϋντική κρέμα, η οποία ανακουφίζει από τον ήπιο ερεθισμό που προκαλεί η εφαρμογή. Στο σπίτι μπορεί να συνεχιστεί η χρήση μια απλής ενυδατικής κρέμας για 2-3 μέρες.

Σε περίπτωση πιο έντονου ερεθισμού θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια κορτιζονούχα κρέμα σε συνδυασμό με αναπλαστική.

Επικοινωνήστε μαζί μας

  Συναινώ στη χρησιμοποίηση των στοιχείων που καταχωρώ στη φόρμα παραπάνω για την απάντηση του τρέχοντος αιτήματός.

  Διεύθυνση

  • Θεοτοκοπούλου 4, Μαρούσι, 15125 * Προσφέρεται δωρεάν χώρος στάθμευσης για τους επισκέπτες.
  • info@odontiatrikoathinon.gr
  • (+30) 210 6813330-350