Σιδεράκια Δοντιών για Παιδιά. Σε ποια ηλικία; Με ποια μέθοδο;

Τα σιδεράκια είναι ορθοδοντική θεραπεία για να ευθυγραμμίζονται τα στραβά δόντια. Τοποθετούνται στην μπροστά επιφάνεια των δοντιών και ενώνονται με κάποια ειδικά συρματάκια. Η ορθοδοντικός σφίγγει σε κάθε νέα επίσκεψη τα ειδικά συρματάκια για να επαναφέρει τα δόντια στη σωστή τους θέση.

Με τις οδηγίες της ορθοδοντικού μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε κινητά ή ακίνητα σιδεράκια. Τα ακίνητα τοποθετούνται στα δόντια και αφαιρούνται όταν ολοκληρωθεί η θεραπεία, ενώ τα κινητά μπορείς να τα βγάζεις και να τα βάζεις όποτε θέλεις εσύ, ανεξάρτητα από το αν η θεραπεία έχει ολοκληρωθεί.

Τι επιλογές έχω στα σιδεράκια;

 • μεταλλικά: πρόκειται για τα παραδοσιακά μεταλλικά στηρίγματα με τα συρματάκια. Η σημερινή τους μορφή δεν έχει καμία σχέση με την παλιά, καθώς πλέον είναι μικρότερα και πιο διακριτικά. Είναι η πιο οικονομική μέθοδος που υπάρχει σήμερα.
 • κεραμικά: έχουν το ίδιο σχήμα και μέγεθος με τα μεταλλικά, ωστόσο αυτά είναι στο ίδιο φυσικό χρώμα με τα δόντια. Αυτή η επιλογή είναι σαφέστατα πιο διακριτική και έχει μόνιμα αποτελέσματα. Ωστόσο, τα κεραμικά σιδεράκια λερώνονται πιο εύκολα, άρα απαιτούν μεγαλύτερη φροντίδα.
 • γλωσσικά: είναι τα ίδια ακριβώς με τα μεταλλικά σιδεράκια, με τη διαφορά ότι τοποθετούνται στην εσωτερική πλευρά των δοντιών και είναι αόρατα. Απαιτούν μεγαλύτερη φροντίδα, καθώς καθαρίζονται δυσκολότερα σε σχέση με τις παραπάνω μεθόδους.

Αξίζει η προσπάθεια για ένα τέλειο χαμόγελο!

Μα, φυσικά και αξίζει τον κόπο σε κάθε περίπτωση! Όταν πια ολοκληρωθεί η θεραπεία και αφαιρεθούν τα σιδεράκια, το χαμόγελό σου και η οδοντοστοιχία σου θα έχει υποδειγματική ευθυγράμμιση.

Κάνε αυτήν την επίσκεψη άμεσα για αξιολόγηση του περιστατικού σου στο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ.

Επικοινωνήστε μαζί μας

  Συναινώ στη χρησιμοποίηση των στοιχείων που καταχωρώ στη φόρμα παραπάνω για την απάντηση του τρέχοντος αιτήματός.

  Διεύθυνση

  • Θεοτοκοπούλου 4, Μαρούσι, 15125 * Προσφέρεται δωρεάν χώρος στάθμευσης για τους επισκέπτες.
  • info@odontiatrikoathinon.gr
  • (+30) 210 6813330-350