Διατηρήστε την υγεία του στόματός σας με τον καθαρισμό δοντιών.

Ο οδοντιατρικός καθαρισμός δοντιών είναι μια απλή διαδικασία που δεν συνοδεύεται από πόνο ή κάποια ενόχληση. Αφορά στην απομάκρυνση με ειδικά εργαλεία της οδοντικής πέτρας, ώστε να προληφθούν ή να διαγνωστούν προβλήματα τερηδόνας, πλάκας και ουλίτιδας. Το αποτέλεσμα προσφέρει μια πολύ ευχάριστη αίσθηση φρεσκάδας, καθαριότητας, λείας υφής των δοντιών και πιο λευκού χαμόγελου.

Ποια είναι η διαδικασία και τι πρέπει να προσέξεις!

Η διαδικασία είναι απλή και εύκολη. Ξεκινά με κλινική εξέταση της γενικής στοματικής υγείας του ασθενούς. Ο έλεγχος γίνεται με τη χρήση ενός μικρού στρογγυλού καθρέφτη, δίνοντας εικόνα στον οδοντίατρο, ώστε να μπορεί να εντοπίσει τυχόν σημεία βλαβών. Στη συνέχεια, ακολουθεί ο καθαρισμός με υπερήχους για την απομάκρυνση της πέτρας και των χρωστικών ουσιών.

Ο συχνός καθαρισμός δοντιών στοχεύει στη διατήρηση της υγείας των δοντιών και του στόματος γενικότερα, αλλά και στην έγκαιρη διάγνωση σοβαρότερων προβλημάτων στην περιοχή.

Τι πρέπει να προσέξεις μετά τον καθαρισμό δοντιών!

Η σχολαστική χρήση ειδικού στοματικού διαλύματος για 3 ημέρες συστήνεται από τους οδοντιάτρους της κλινικής μας, καθώς απαιτείται αντισηψία λόγω της φλεγμονής που έχει δημιουργηθεί στα ούλα από την εφαρμογή της διαδικασίας.

Tips για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα μέχρι τον επόμενο καθαρισμό!

  • βούρτσισε τα δόντια σου πριν τον ύπνο.
  • μην αμελείς τη γλώσσα στο βούρτσισμα.
  • βελτίωσε τη διατροφή σου και ελαχιστοποίησε τη ζάχαρη.
  • κάνε οδοντιατρικό καθαρισμό κάθε 6 μήνες.
  • συνδύασε τον καθαρισμό με λεύκανση για τέλειο αποτέλεσμα.

Άρθρο και οδηγίες από την Χειρ. Οδοντίατρο και Επιστημονικά Υπεύθυνη της κλινικής ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ κα Αγγελική Δαλακούρα.

Επικοινωνήστε μαζί μας

    Συναινώ στη χρησιμοποίηση των στοιχείων που καταχωρώ στη φόρμα παραπάνω για την απάντηση του τρέχοντος αιτήματός.

    Διεύθυνση

    • Θεοτοκοπούλου 4, Μαρούσι, 15125 * Προσφέρεται δωρεάν χώρος στάθμευσης για τους επισκέπτες.
    • info@odontiatrikoathinon.gr
    • (+30) 210 6813330-350