Βαθύς Καθαρισμός Προσώπου

Ο βαθύς καθαρισμός είναι το πρωταρχικό βήμα για την περιποίηση του δέρματος αλλά αποτελεί και μέρος θεραπείας σε περιπτώσεις ακμής. O καθαρισμός έχει σκοπό την απομάκρυνση του περίσσιου σμήγματος που βρίσκεται βαθύτερα στο δέρμα, αλλά και την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων που δυσκολεύουν τις αναπνευστικές λειτουργίες του. Σε αρκετές περιπτώσεις εκφράζεται ανησυχία σχετικά με το καθαρισμό προσώπου, κυρίως από φόβο των δακτυλοπιέσεων που ασκούνται στο δέρμα και την ενδεχόμενη πρόκληση μολύνσεων.

Μια καταρτισμένη επαγγελματίας αισθητικός που γνωρίζει καλά την τεχνική του καθαρισμού θα βοηθήσει το δέρμα σας να ανακτήσει την λάμψη και την χαμένη του φρεσκάδα. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι είναι απαραίτητο η αισθητικός να εργάζεται κάτω από τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής.

Το πρώτο και βασικό πλεονέκτημα ενός καθαρισμού είναι η βελτίωση της ποιότητας του δέρματος.

H υπερέκκριση σμήγματος είναι ο λόγος  για τον οποίο θα πρέπει να προβούμε σε καθαρισμό προσώπου τουλάχιστον 2 με 3 φορές τον χρόνο, και οφείλεται σε ορμονικές κυρίως διαταραχές, σε στρες, κάπνισμα, σε κακή διατροφή, στη μόλυνση του περιβάλλοντος, στις κλιματολογικές συνθήκες και στον εν γένει τρόπο ζωής μας. Το περιττό σμήγμα, και ο αποφραγμένος πόρος δημιουργεί ιδανικό περιβάλλον πολλαπλασιασμού βακτηριδίων δημιουργώντας μαύρα ή άσπρα στίγματα, κύστες και ακμή.

Ο βαθύς καθαρισμός εκτός από το ότι απομακρύνει από την επιδερμίδα τα νεκρά κύτταρα και το περιττό σμήγμα, προετοιμάζει το δέρμα να δεχτεί και άλλες θεραπείες όπως, ενυδάτωση, θεραπεία αντιοξείδωσης, χημικά και βιολογικά peelings αλλά και θεραπείες αντιγήρανσης με εξαιρετικά αποτελέσματα, καθώς το δέρμα έχει οξυγονωθεί, και έχουν χρησιμοποιηθεί ιδικές ουσίες που αυξάνουν την διαδερμική απορρόφηση.

Πόσο διαρκεί ο καθαρισμός προσώπου;

Η διάρκεια του καθαρισμού ανέρχεται από 1 έως 1,5 ώρα ανάλογα πάντα με τον τύπο του δέρματος και την αντοχή του. Επίσης ένας άλλος παράγοντας που καθορίζει την διάρκεια της συνεδρίας είναι η έκταση του προβλήματος που έχει να αντιμετωπίσει η αισθητικός.

Μπορούν όλες οι ηλικίες να κάνουν καθαρισμό προσώπου;

Η απάντηση είναι ναι! Κάθε ηλικία συνδυαστικά με θεραπευτικά πρωτόκολλα ακμής, φαρμακευτική αγωγή, θεραπείες με πηγές φωτός ή ως μία θεραπεία αναζωογόνησης του δέρματος, μπορούν να κάνουν καθαρισμό προσώπου. Επίσης, δεν αφορά αποκλειστικά τις γυναίκες αλλά και τους άντρες, καθώς έχουν και εκείνοι αρχίσει να μπαίνουν δυναμικά στο χώρο της ιατρικής αισθητικής και της περιποίησης.

Σε τι θα με βοηθήσει ο καθαρισμός;

Με τους τακτικούς καθαρισμούς εξισορροπούνται οι λειτουργίες της επιδερμίδας, ομαλοποιούνται οι ανομοιομορφίες, βελτιώνεται η θαμπή όψη (οξυγόνωση) και διατηρείται το δέρμα σε μια υγιή κατάσταση. Με το βαθύ καθαρισμό πετυχαίνουμε καλύτερη οξυγόνωση του δέρματος και μέγιστη διεισδυτικότητα των καλλυντικών.

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός;

Κατά μέσο όρο, βαθύ καθαρισμό προσώπου πρέπει να κάνουμε κάθε 3-4 μήνες για τα λιπαρά και τα μικτά δέρματα, και κάθε 6-8 μήνες για τα κανονικά και πιο ξηρά.

Τα στάδια του καθαρισμού στην Athens North Clinic:

  1. χρήση του γαλακτώματος και της λοσιόν για την απομάκρυνση των ρύπων και του μακιγιάζ.
  2. εφαρμογή μηχανικού peeling προσώπου για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων ή χρήση σπάτουλας υπερήχων.
  3. χρήση του ατμού από ειδικό για τη διάνοιξη των πόρων.
  4. διάνοιξη των πόρων με δακτυλοπιέσεις με στόχο την εξαγωγή σμήγματος.
  5. με τη βοήθεια υψίσυχνων ρευμάτων πετυχαίνουμε την αντισηψία δέρματος.
  6. εφαρμόζουμε μια μάσκα προσώπου ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε δέρματος.
  7. εφαρμογή ενυδατικής κρέμας.
  8. εφαρμογή αντηλιακού μη φαγεσωρογόνου.

Τι πρέπει να κάνω μετά τη θεραπεία;

Αμέσως μετά τη θεραπεία παρατηρείται ένας ήπιος ερεθισμός λόγω της αιμάτωσης, και κυρίως των πιέσεων που έχει δεχθεί το δέρμα, ο οποίος είναι απόλυτα παροδικός και εξαφανίζεται μέσα στις επόμενες ώρες της ημέρας. Το πρώτο 24ωρο μετά τον καθαρισμό, θα πρέπει να αφήσετε το δέρμα σας να ηρεμήσει με χρήση ενυδατικής και καταπραϋντικής κρέμας, την οποία θα συνεχίσετε την χρήση της για 2 με 3 μέρες.

Πρέπει να αναφερθεί ότι η χρήση καθαρής πετσέτας, μαξιλαροθήκης και σεντονιού κρίνεται απαραίτητη καθώς επίσης αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπο μας.

Στην Athens North Clinic μαζί με τον καθαρισμό προσώπου δημιουργούμε εξατομικευμένα θεραπευτικά πρωτόκολλα, έτσι ώστε να δέχεστε το μέγιστο του αποτελέσματος ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σας. Ελαφρά χημικά peeling που δίνουν λάμψη και απόλυτη ανανέωση στο πρόσωπο, αλλά ταυτόχρονα διατηρούν το αποτέλεσμα του καθαρισμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Επικοινωνήστε μαζί μας

    Συναινώ στη χρησιμοποίηση των στοιχείων που καταχωρώ στη φόρμα παραπάνω για την απάντηση του τρέχοντος αιτήματός.

    Διεύθυνση

    • Θεοτοκοπούλου 4, Μαρούσι, 15125 * Προσφέρεται δωρεάν χώρος στάθμευσης για τους επισκέπτες.
    • info@odontiatrikoathinon.gr
    • (+30) 210 6813330-350